Vinyl Session tentokrát v rytmu bossa novy

21. únor 2023

V dalším díle Vinyl Session jsme se zaměřili na bossa novu a další brazilskou muziku. Pořadem provázeli DJ Martin Mikuláš a Petr Vidomus.

Ve Vinyl Session se opět potvrdila cestovatelská nátura Martina Mikuláše. Po díle věnovaném africké hudbě jsme se podívali do Brazílie, kde Martin strávil před lety zhruba půl roku. Užíval života, nasával atmosféru, ale hlavně – což je podstatné pro náš pořad – nakoupil v bazarech a na blešácích zhruba tisícovku desek. Nejen na ně došlo v tomto živě vysílaném pořadu.

Pouštěli jsme si A. C. Jobima, Viniciuse de Moraese, Paula Wintera, Luiz Henrique, Sergio Mendes a mnohé další tváře bossa novy a fúzí jazzu a brazilské hudby. Poslechněte si celý pořad ze záznamu!

Martin začal DJovat kolem roku 2000 a od house music a klubové scény se přes používané samply dostal až ke kořenům, což jsou v jeho případě jazz, soul, funk, disco, ale také africké a latinskoamerické rytmy, nebo různý folklór. Chuť objevovat „nové“ na starých deskách jej vedla i k založení record shopu. Martin Mikuláš hraje své sety na řadě akcí a v klubech, dlouhodobě spolupracuje s nejrůznějšími rádii.

V následujících dílech Vinyl Session budou hudbu vybírat i další DJs na pomezí jazzu: DJ Jeffology, nebo DJ Ultrafino.

Spustit audio

Související