Dárek z United Islands: Poslouchejte záznam koncertu Sisy Fehérové a Fehero Rocher

18. květen 2019

Také letos na festivalu United Islands of Prague otevře Český rozhlas Jazz svou vlastní scénu. Při té příležitosti zpřístupňujeme úplný záznam koncertu zpěvačky Sisy Fehérové s kapelou Fehero Rocher, který jsme na festivalu pořídili v roce 2016!

Jméno Sisy Fehérové není na československé hudební scéně neznámé – tato absolventka Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka má na kontě řadu spoluprací s různými kapelami a projekty napříč žánry.

Působí ve funkové kapele Pitch Bender, v londýnské electro-soulové formaci MYO nebo ve ska a reggae formaci The Spankers. V roce 2012 na sebe upoutala pozornost širší veřejnosti svou účastí v talentové soutěži Hlas Československa. Se svou kapelou Fehero Rocher v roce 2016 vydala debutové album pojmenované podle typu oblaku Cirrus.

Podívejte se na klip k albu Cirrus:

Převážně repertoár ze zmiňované desky Fehérová živě předvedla také na koncertě na United Islands 2016, který si ze záznamu můžete poslechnout výše. V karlínských Kaizlových sadech ji tehdy doprovodili převážně její někdejší spolužáci z Konzervatoře Jaroslava Ježka: kytarista Antonín Dlapa, basista Miloš Klápště a bubeník Oliver Lipenský.

ČRo Jazz Stage letos na United Islands najdete na Lyčkově náměstí (Praha-Karlín, 1. června).

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

Související